Йоркширски териери /мини/
Йоркширски териери /мини/

АКТУАЛНИТЕ КУЧЕТА В ПРОДАЖБА СА НА ПЪРВА СТРАНИЦА /НАЧАЛО/ ПОД МИГАЩОТО "НОВО"!

При нас може да направите запитване или да поръчате бебе Йоркширски териер, като предлагаме както от най-малките представители на породата така наречените /МИНИ/ кученца и стондартен, бивер и шоколодов териер.
Всички кучета са обезпаразитени вътрешно и външно , ваксинирани , притежават евро паспорт , микрочип и РОДОСЛОВИЕ /export pedigree/ , преминали ветеринарно медицински преглед в чужбина , и с директен преглед в нашата ветеринарна клиника след пристигането им в Бългрия , където получават здравен сертификат.
Гаранция за здраве и чистопородност.

ИСТОРИЯ НА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР

 

Тегло и ръст:

Според стандарта на породата теглото на териера в зряла възраст е до 3,1 кг, а височината при холката (предната раменна става), макар и не изрично упомената е до 30 см.

 

Козина

Козината на тялото е умерено дълга, права, лъскава, изглеждаща като фина коприна. Цветът по гърба е стоманеносин, а на главата с богат златен цвят. Козината по гърдите е обилна, светложълто-кафява на цвят, по-тъмна в корените, по-светла в средата и най-светла в краищата. Йоркширският териер няма подкосъм и не сменя козината си, както другите дългокосмести породи. Козината расте през целия му живот и при подходящи грижи достига дължина надвишаваща височината на тялото му.

 

Уши

Ушите са прави, V образни, голи на връхчето и с дълги косми отстрани, падащи свободно към врата.

 

Характер

По характер йоркширският териер е жизнерадостен, любвеобилен, и същевременно уравновесен и с чувство за собствено достойнство. Силно привързан към стопаните си, той е прекрасна компания за възрастни и незаменим приятел в игрите на децата.Невероятно интелигентен, усвоява бързо нови команди и е готов на всичко за стопанина си.

 

Продължителност на живот и здравословни проблеми

Дълголетен, със средна продължителност на живот от 12-15 години, йоркширският териер няма характерни заболявания за породата, и при редовно ваксиниране практически не боледува от никакви заболявания.

 

Мини йоркширски териер

Макар, че в стандарта на породата няма такова понятие, изразът „мини“ показва размер, доста по-малък от посочения в стандарта, а именно — тегло около 2 кг и височина около 22 см

 

TEA CUP йоркширски териер или „чаено“ йорки

Това също е израз, показващ размера на тези кученца — тегло около 1 кг и височина около 15 см. Изключително редки, предлагат се от ограничен брой развъдници. Изразите „мини“ и „TEA CUP“ не означават някаква друга порода, а са определение за йоркшир с „необичайно малък размер.Много често обаче кучета с такъв размер боледуват,имат сърдечни проблеми,раждат се с отворени ануси,макар да имат всички нужни документи не се допускат до разплод, тъй като в много от случаите майката е прекалено дребна, за да износи плодовете,ражда секцио или умира. Умишленото развъждане на подобен тип кучета е единствено и само с цел по-висока печалба от тях и нито един сериозен развъдчик не би Ви препоръчал куче с такива размери. За това ние предпочитаме да продаваме малко по-големи, но здрави кучета с отлечен екстериор и качества.

 

Влияние на кучето върху хората

Йоркширският териер има уникални качества за въздействие върху хората. Клинично е доказано, че хора съжителстващи с кученце от тази порода не изпадат в депресия, по-лесно преодоляват стресови ситуации, възстановяват се по-бързо след оперативни интервенции, получават по-добра устойчивост срещу инфекции и вирусни заболявания. По тази причина в САЩ и Русия йоркширският териер се използва за така наречената „куче-терапия“

Йоркширският териер има и качеството да „лекува“ остри и хронични форми на дихателни алергии при деца и възрастни, дължащо се на специфичната структура на козината му, много близка до тази на човешката коса, както и липсата на подкосъм.

 

 


Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/Йоркширски териери /мини/