ПУДЕЛ
ПУДЕЛ

ПРЕДЛАГАМЕ КАТО ВНАСЯМЕ ОТ ЧУЖБИНА ТОЙ ПУДЕЛИ, МИНИ ПУДЕЛИ И СРЕДНИ ПУДЕЛИ! КУЧЕНЦАТА СА ВАКСИНИРАНИ И ОБЕЗПАРАЗИТЕНИ С ЕВРОПЕЙСКИ ПАСПОРТ, МИКРОЧИП И ЗДРАВЕН СЕРТИФИКАТ!

 

Произход
Пуделът произхожда от ловджийско куче, специализирано в лова във вода. Пуделът е получил наименованието си от старонемската дума „puddeln“, което означава „пляскане във водата“. Въпреки че е спорно от къде произлиза тази кучешка порода, днес се предполага, че родината ѝ е Франция.

Характер
Пуделът е много интелигентен и усвоява лесно. Феновете на тази порода обичат да наричат пуделите най-интелигентната порода кучета на света. Поради способността им да се учат, много пудели се използват като спасителни кучета или кучета-водачи на незрящи. Пуделът е идеално подходящ за семейно куче и обикновено се разбира много добре с всички членове на семейството и особено с децата. Той се включва във всяко забавление и е много привързан към стопаните си.

Грижи и поддръжка
За да се предотвратят сплъстявания, дългокосместите пудели трябва да бъдат разресвани няколко пъти в седмицата с
четка. Козината на пуделите не пада, затова е наложително да бъдат подстригвани с машинка за подстригване. Подстригването се прави както за поддържане на външния им вид, така и по функционални причини. Традицията на подстригването на пуделите произлиза от едновремешната им роля на кучета за лов във вода. За да се предпазят белите дробове и сърцето от студената вода и същевременно да се запази максималната свобода на движение на краката, пуделите са били подстригвани от средата на гърба. Тази специфична "прическа" допаднала и на фризьорските салони и оттогава се усъвършенства и видоизменя.

Външен вид
Козината на пудела е фина, къдрава и гъста. Тя не подлежи на смяна през сезоните и расте постоянно. Съществуват четири варианта пудели, които се различават най-вече по отношение на ръста си:
голям пудел: 45-60 см
среден пудел: 35-45 см
мини пудел: 28-35 см
пудел "играчка": 28 см
Освен това, в рамките на тази порода съществува такова цветово разнообразие, каквото напразно търсим в повечето кучешки породи. Черно, сребристо и бяло са навярно най-известните цветове, но се срещат и пудели с кафява и прасковена окраска


ПУДЕЛПУДЕЛПУДЕЛПУДЕЛ