Чихуахуа
Чихуахуа

При нас може да направите запитване или да поръчате бебе ЧИХУАХУА , като предлагаме само екстремно малки представители на породата които във възрастен вариант достигат до 1.500кг.
Всички кучета са обезпаразитени вътрешно и външно , ваксинирани , притежават евро паспорт , микрочип и РОДОСЛОВИЕ /export pedigree/ , преминали ветеринарно медицински преглед в чужбина , и с директен преглед в нашата ветеринарна клиника след пристигането им в Бългрия , където получават здравен сертификат.
Гаранция за здраве и чистопородност.

Чихуахуа ( Chihuahua) е най-малката порода кучета в света. Произхожда от Мексико , по-точно от територията на щата Чихуахуа, от който произлиза и името ѝ. Призната е през 1850 година, но предците ѝ (породата течичи) са използвани още от толтеките, които ги погребвали заедно с мъртъвците и вярвали, че помагат на мъртвия да премине в отвъдния свят. Когато конкистадорите дошли в Америка, течичи били кръстосани с азиатски породи. Съвременните чихуахуа са селектирани през 1850 в Каса Гранде, щат Чихуахуа. Щатът граничи с американските Тексас , Аризона и Ню Мексико , откъдето започнала породата да се разпространява по целия свят. Съществуват два вида чихуахуа: дългокосместо и гладкокосместо.

Главата на кучетата от породата има характерна ябълкообразна форма. Муцуната е къса. Очите са големи кръгли и тъмноцветни. Ушите са прави, големи, широки в основата и закръглени в края. Опашката е дълга, сърповидна и изпъната нагоре. Допустим е всякакъв цвят, но обикновено се срещат сив, тигров и шоколадов цвят.

Породата има обичайната стабилна психика за малка порода. Много рядко могат да се срещнат истерични  индивиди. Смята се, че гладкокосместите чихуахуа са по-активни и темпераментни от дългокосместите. Представителят на породата обича своя стопанин, понякога е ревнив, но никога злобен.

 


ЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуаЧихуахуа